Sätt ugnen på 225°C.
Soppa: Skala och skiva lök och potatis. Skala broccolistammen och skär hela broccolin i bitar.
Fräs lök och potatis i oljan i en kastrull. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna och koka upp. Lägg i broccolin och fortsätt koka ca 10 minuter.
Mozzarellatoast: Dela baguetterna i halvor på längden och lägg in dem i ugnen ca 5 minuter. Skär mozzarellan i tunna skivor. Ta ut bröden och bred över tomatpurén. Strö över oregano. Lägg på mozzarellan och sätt in mitt i ugnen 5–10 minuter.
Soppa: Blanda ner spenaten och ärterna i soppan. Mixa den i en mixer (eller med en stavmixer). Häll tillbaka soppan i kastrullen. Rör ner grädden och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med mozzarellatoast